Pengikut

Sabtu, 25 Disember 2010

Pulang kursus fotografi dari cameron highland

salam semua.. sudah lame saya tidak mengupdate blog ini.. almaklum lah baru pulang dari cameron..uhuh.. alhamdulilah saya dan rakan2 selamat pergi kesana n selamat pulang ke Kuantan.. walaupn semasa kami pulang ke Kuantan, kami mendapat berita bahawa pada pagi Isnin pada 20hb Dis berlakunya kemalangan ngeri yang membabitkan bus persiaran.. Seramai 27 orang terkorban, semua mangsa dari Thailand dan 3 orang dari Malaysia. Al-fatihah kpd mangsa yang beragama Islam iaitu pemandu n mybe beberapa mangsa dari Thailand.. Kemalangan tersebut sememangnya menyayat hati... Mujur alhamdulilah bus kami tidak melalui laluan tersebut iaitu Simpang Pulai, bus kami melalui jalan dari Kuala Lipis, tapi jalan tersebut sebenarnya lagi bahaya berbanding Simpang Pulai tu, tapi syukur sangat kami semua selamat tiba..


>Alhamdulilah kami semua dapat menyelesaikan kursus asa fotografi tersebut bermula pada 18hb hingga 20 hb Disember 2010.. Memang seronok berada disana walaupun masih tiada DSLR pd ketika itu, tetapi kami diberi peluang utk menggunakan DSLR fasi2 kami.. uhuhu.. Disana kami diberi pendedahan awalan mengenai kamera, fungsi kamera, teknik mengambil gambar dan jenis2 shoot gambar, kami memang agak bertuah kerana kursus ini ditanggung sepenuhnya oleh pihak pengajian kami.. Antara gambar2 ketika berada disana :

Kat atas menara ni memang sejuk sangat!!!

rakan2 sekampus
 Kebun teh BOH

Gambar pattern yang sempat saya ambil

Banyak lagi gambar yg ingin saya upload tapi internet slow plak..uhuhu... Pape pun kursus asas ini telah banyak mengajar saya dari ambil ambil hingga edit gambar.. uhuhu..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan